2021. február 25. csütörtökGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lebontották az őrkői falat Sepsiszentgyörgyön

2017. november 28. 11:38, utolsó frissítés: 11:38

Sepsiszentgyörgyön lebontották az őrkői falat, amely elválasztotta a romák otthonait a tömbháznegyedtől, számolt be az esetről a Krónika.


A helyiek által berlini falnak nevezett építményt, útjavítási munkálatok során bontották le. A környéken már tavasz óta munkálatok folynak, először a vezetékeket cserélték ki, most pedig a területrendezési terv alapján az úttest felújítását végzik.

Tóth Birtan Csaba alpolgármester elmondta, a kivitelezővel megállapodtak arról, hogy eltüntetik az utca egy részét mintegy kétszáz méteren kettéválasztó, betonelemekből álló, két méter magas választófalat, erre a műveletre a napokban került sor.

A továbbiakban az utat szabványméretűre tervezik kiszélesíteni és a lebontott fal helyére élőösvényt ültetnek majd, amellyel elválasztják a gyalogos és az autós forgalmat. Az aszfaltozási és egyéb munkálatokat nem valószínű, hogy a tél beállta előtt be tudják fejezni, nagy valószínűséggel ezeket tavasszal folytatják majd.

Az Őrkő negyedben mintegy kétezer roma lakik, a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársai által készített korábbi felmérés szerint a felnőttek csupán egynegyedének van munkahelye, a többség pedig mélyszegénységben él.

Antal Árpád polgármester több alkalommal is azt nyilatkozta, hogy a közösségek közötti láthatatlan falakat kell lebontani a romák felzárkóztatásával. (Krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS