2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lavina sodort el turistákat a Páring-hegységben

2017. december 01. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

Meghalt egy turista, akit lavina sodort el a Páring-hegységben - közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelem szóvivője, Anemona Doda.


A szóvivő szerint a 38 éves férfit egy kilométer hosszan sodorta magával a lavina egy szűk és meredek lejtőn, a 2 405 méter magas Cârja-csúcs közelében. A férfit egy méter vastag hóréteg alatt, élettelenül találták az odaérkező hegyimentők és hegyicsendőrök.

Az áldozattal két másik turista is volt, Bukarestből érkeztek a Páring-hegységbe, a december elsejei hosszú hétvégére. Az ISU szóvivőjének elmondása szerint a hegyimentők figyelmeztették őket, hogy a ködös időjárás nem megfelelő a kirándulásra, mégis útnak indultak a 2 405 méter magas Cârja-csúcs felé.

Út közben kettejüket lavina sodorta el, egyiküknek sikerült kiszabadulni a hóréteg alól, a másik férfinak azonban nyoma veszett. Déli 12 órakor hívták az 112-es segélyhívó számot, ezt követően hegyimentők és hegyicsendőrök indultak az eltűnt kiránduló keresésére.

Az élettelen testet a 66-os országútig veszélyes és nehezen megközelíthető helyen kell levinniük a hegyimentőknek, akiket a sűrű köd és a hideg is hátráltat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS