2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségügyi és szociális központokat hoznak létre a hátrányos helyzetű településeken

2017. december 08. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Több mint 180 integrált ellátóközpontot hoznak létre jövő évben európai alapokból a hátrányos helyzetű övezetekben a 2014 - 2020-as Regionális Operatív Program keretében.

Az egészségügyi minisztérium közelményében arról tájékoztat, hogy a kormányhatározat-tervezet értelmében közösségi és egészségügyi ellátóközpontokat hoznak létre, amelyek úgy orvosi, mint szociális téren is segítséget nyújtanak majd.

A 2014 - 2020-as Regionális Operatív Humántőke Program keretében a szakemberek (ápolók, szülészek, egészségügyi tanácsadók) kiképzésének biztosítására és a központok működése módszertanának kidolgozására is le lehet hívni európai alapokat, tájékoztat a szaktárca.

A tervezet törvényi keretet szab a 2014 - 2020-as Regionális Operatív Program keretében megpályázható európai uniós alapok lehívásának is, amelyeket a központoknak otthont adó ingatlanok építésére vagy felújítására lehet majd fordítani.

Florian Bodog egészségügyi miniszter közölte, hogy a program célja a vidéken élők egészségügyi ellátásának javítása.

A központok révén elkerülhető lesz, hogy falun élő, elzárt, munkanélküli vagy csonka családból származó, rossz anyagi körülmények között élő személyek csak akkor kerüljenek orvos elé, amikor betegségük már előrehaladott, érvelt a miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS