2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi törvény módosítása ellen tüntetőket biztatja Ciolos, Orban és Barna

2017. december 10. 18:25, utolsó frissítés: 18:25

A jelenlegi kormánykoalíciónak nincs felhatalmazása arra, hogy tönkretegye az igazságszolgáltatást és az ország hitelét - nyilatkozta vasárnap Dacian Cioloş volt miniszterelnök.

"Nem hiszem, hogy a hatalmon levő koalíciót azért szavazták volna meg, hogy tönkretegye az igazságszolgáltatást és az ország hitelét (...) Hogy lehetne jól élni egy korrupt országban?" - tette fel a kérdést a Románia 100 platformot vezető Dacian Cioloş a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Ludovic Orbannal és a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) vezető Dan Barnával közösen tartott sajtótájékoztatón.

A liberális pártelnök nyilatkozatában arra biztatta az embereket, hogy vonuljanak utcára, és tüntessenek békésen, így adva a hatalmon levő pártok értésére, hogy szem előtt kell tartaniuk azt, "amit a társadalom elsöprő többsége akar".

Vasárnap estére újabb, az igazságügyi törvények módosítása elleni tiltakozó megmozdulásokat hirdettek Bukarestbe, és a tervek szerint hasonló tüntetésekre kerül sor az ország több más városában is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS