2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A vaslui-i börtön vezetőségével tárgyalt az igazságügyi miniszter

2017. december 11. 14:44, utolsó frissítés: 14:44

A vaslui-i börtön vezetőségével és a vaslui-i, jászvásári és bákói börtönök szakszervezeti vezetőivel tárgyalt hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter. A találkozón a büntetés-végrehajtási intézeteket érintő problémákról, többek közt a létszámhiányról beszéltek.

„Van egy kormányhatározat-tervezet, amely alapján 1.000 alkalmazottal bővítenénk a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozók létszámát.

Remélem, megkapjuk a szükséges jóváhagyásokat, hogy jövő héten elfogadhassák a tervezetet. Azt követően kidolgozunk egy jogszabályt, vélhetően sürgősségi rendeletet, hogy a jövőben a túlórákat is fizessék”, mondta a miniszter.

A szaktárca vezetője szerint a vaslui-i börtönben 2017-ben 30.000 túlórát regisztráltak, ezekből 27.000-et szabadnapokkal kompenzáltak.

Tudorel Toader azt is elmondta, hogy folyamatosan tárgyal a szakszervezetekkel és az Országos Börtönigazgatóság (ANP) vezetőségével, az alkalmazottak mellett pedig a fogvatartottak problémáiról is egyeztetnek.

Múlt héten munkabeszüntetéssel fenyegetőztek a vaslui-i börtön felügyelői, tiltakozásul a súlyos létszámhiány miatt.

A szakszervezetisek szerint a börtönőrök többsége több mint 180, sokan akár 360 órát is dolgoztak a rendes munkaidőn felül. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS