2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL és az USR füttykoncerttel tiltakozott az ANI működését, valamint a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvény módosítása ellen

2017. december 11. 19:40, utolsó frissítés: 19:40

Miután sikertelenül kérték a tervezetek visszavonását, a szavazás ideje alatt füttykoncerttel tiltakoztak a képviselőházban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) működését, valamint a bírák és az ügyészek jogállását szabályozó törvény módosítása ellen.

Raluca Turcan, a PNL frakcióvezetője szerint "a legcsekélyebb tisztelettudás" sem fedezhető fel a kormányon lévő pártok magatartásában, hiszen képesek voltak egy "erkölcsi példakép" emlékére szervezett ülés után napirendre tűzni az ANI működését, valamint a bírák és az ügyészek jogállását szabályozó törvények módosítását.

Dan Barna, az USR elnöke kifejtette: amikor arról van szó, hogy "ki kell húzni az igazságszolgáltatás méregfogát", a hatalom képviselői meghosszabbítják a munkaprogramot, amit más esetekben hiába javasoltak az USR tagjai.

Marius Paşcan, a Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője emlékeztetett, hogy alakulata nem támogatta az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításával foglalkozó különbizottság felállítását, így "mindent, ami ettől a bizottságtól jön, elfogadhatatlannak tart".

Gabriel Vlase üléselnök végül közölte, hogy lejárt a "replika replikájának ideje", és szavazásra bocsátotta a két törvénytervezetet, amelyeket el is fogadott a plénum. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS