2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Utolsó útjára kísérik Mihály királyt

2017. december 16. 12:04, utolsó frissítés: 12:04

Klaus Johannis államelnök, Mihai Tudose kormányfő, Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke és Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke is lerótta kegyeletét szombat délelőtt Mihály király koporsójánál.


A királyi palotához érkezett Mihai Fifor védelmi miniszter, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Dacian Cioloş volt kormányfő, Corina Creţu európai biztos, de több diplomata és egyházi képviselő is.

A trónteremben részvétet kívántak Margit hercegnőnek, a román korona őrének és Radu hercegnek, valamint a királyi család többi tagjának.

Mihály király szertartásán a brit, a svéd, a spanyol, belga, jordán, luxemburgi, liechtensteini, bahreini, bolgár, görög, szerb, albán, francia, porosz, olasz és portugál királyi házak képviselői is jelen lesznek.

Több ezren rótták le kegyeletüket az elmúlt napokban Mihály király koporsójánál. A királyi palotánál több sorban álltak az emberek, néhány órát várakozniuk kellett azoknak, akik be szerettek volna jutni a király koporsójához, hogy utoljára elbúcsúzzanak tőle.Szombaton 10 óra 30 perctől rövid vallásos szertartásra kerül sor a trónteremben, majd 10 óra 55 perckor vallásos és katonai ceremóniát tartanak a királyi palota előtti téren.

Ezt követően a koporsót a pátriárkátus székesegyházába viszik, ahol 12 óra 50 perc és 14 óra között zajlik majd temetési szertartás. Innen Curtea de Argeşre szállítják a koporsót, és a királyi temetkezési helyül szolgáló új ortodox székesegyházban helyezik örök nyugalomra Mihály királyt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS