2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mintegy kétszázan vettek részt a Győzelem téren az igazságszolgáltatást támogató flashmobon

2017. december 17. 17:25, utolsó frissítés: 19:20

Frissítés

A rendőrség lezárta a Kiseleff és a Pilóták sétányokat a Ion Mincu utcától a Pilóták szobra fele vezető részen a tüntetés méretének növekedése következtében.

Helyi források szerint közel ezer tüntető gyűlt össze a Győzelem téren, hogy az igazságügyi törvény módosítása ellen tiltakozzanak.

A tüntetésre való felhívást a közösségi médián keresztül terjesztették és Mihály király 2011-es szavaival népszerűsítették: "Helyes ellenállni a jelennek és előkészíteni a jövőt."

A tüntető transzparensekkel, zászlókkal és vuvuzelákkal érkeztek. A szervezők szerint a menet a parlament irányába fog folytatódni a Győzelem tér - Római tér - Egyetem - Egyesülés tér - Egyesült nemzetek tere - Parlament útvonalon.

"Legyünk mind az utcán vasárnap délután, hogy riadót fújjunk. A mi hallgatásunk az ők hatalmuk, tehát csapjunk minél nagyobb zajt! A végsőkig küzdeni fogunk", írták a szervezők a közösségi médiában.

---

Mintegy kétszázan vettek részt a Győzelem téren az igazságszolgáltatást támogató flashmobon.

Az egybegyűltek a kormány épülete fele fordultak és fekete szalaggal kötötték be a szemüket és szájukat.

A flashmobot szociális hálón szervezték.

'Összegyűlünk és 30 percet állunk a kormány épülete előtt bekötözött szemmel és szájjal, tehetetlenül. Ilyenné válik az igazságszolgáltatás Románában. (...) A tervezett módosítások után a bírák és ügyészek tehetetlenné válnak a rablókkal, a hatalommal visszaélőkkel, az erőszakkal szemben. És mind ilyenekké vállunk. Hagyjátok abba az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítását' - írták felhívásukban a szervezők.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS