2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bukarestben a Herăstrău park egy része az „I. Mihály király” nevet fogja viselni

2017. december 19. 17:16, utolsó frissítés: 17:19

A Herăstrău park és a Kiseleff sétány egy része az "I. Mihály király" nevet fogja viselni a Bukaresti Fővárosi Tanács által elfogadott tervezet szerint.


Ennek megfelelően a Nemzeti Liberális Párt kezdeményezése következtében a Kiseleff sétány Szabad Sajtó (Presa Liberă) tere és a Diadalív közötti szakasza az "I. Mihály király" nevet fogja viselni. Gabriel Firea polgármester a fővárosi tanács ülésén elmondta, hogy a tervezet mindkét részét támogatja.

"A Herăstrău park még II. Károly idejében jött létre. A tegnap este láttam a tervezetet, amely szerint az 'I. Mihály király' nevet viselné abban a kontextusban, ahogy a Győzelem tér már eleve azt a megnevezést kapta volna. Mi, akik úgy gondoljuk, hogy a Győzelem tér, amelyet az 1877-es függetlenségi háború után neveztek el így, nem kellene ezt a nevet viselje, egy ellenjavaslattal álltunk elő, amely a Szabad Sajtó tér és a Diadalív közötti szakaszt nevezné el így. Mindkét tervezet ma fog napirendre kerülni", nyilatkozta Ciprian Ciucu, a PNL városi tanácsosa.

Megemlítette, hogy a Kiseleff sétány a Szabad Sajtó tértől a Győzelem térig(Piata Victoriei) halad és hogy a PNL tervezete azt veti fel, hogy a megnevezés maradjon ugyanaz a Diadalív és a Győzelem tér között is.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS