2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrök és börtönalkalmazottak tüntetnek a belügyminisztérium épülete előtt

2017. december 20. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

Rendőrök és börtönalkalmazottak tüntetnek a belügyminisztérium épülete előtt. Tiltakozásuk oka a rendészeti ágazat alulfinanszírozottsága.

A tüntetők sípokkal, dobokkal vannak felszerelkezve, tábláikon többek között ilyen feliratok olvashatók: „A belügyminisztériumi alkalmazottak 60%-a minimálbéren él”, „Tisztelettel jelentjük, visszaéléseiket már nem tűrjük”.

A büntetés-végrehajtási intézetek szakszervezeti szövetségének (FSANP) elnöke, Sorin Dumitraşcu szerint a börtönalkalmazottak, a rendőrökhöz hasonlóan, a rossz munkakörülményekre és az idejét múlt, a 70-es évek szintjén rekedt felszereltségre panaszkodnak, ugyanakkor követelik, módosítsák a vonatkozó törvényeket úgy, hogy azok biztosítsák a védelmüket a „csaknem napi szintű” agresszióval szemben, amely a fogvatartottak részéről éri őket.Dumitraşcu hozzátette, a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai az elmúlt két évben több mint egymillió órányi túlórát halmoztak fel, amelyeket az ígéretek ellenére még nem fizettek ki nekik.

A rendőrök és börtönalkalmazottak tiltakozó akciója 14 óráig tart. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS