2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megújul a Kozmutza Flóra hallássérültek iskolájának épülete

2017. december 21. 11:17, utolsó frissítés: 11:17

Románia egyik legegyedibb iskolájának a felújítását támogatja a Kolozs Megyei Tanács. A projekt kapcsán már elfogadták azokat a gazdasági és technikai mutatókat, amelyek annak az épületszárnynak a felújítására vonatkoznak, ahol az iskola különböző műhelyeket működtet.

„Ez az egyetlen olyan iskola Romániában, amely magyar nyelven biztosít oktatást a hallássérült gyerekeknek, éppen ezért meg kell tennünk mindent, hogy ezek a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak, akárcsak egészséges társaik” , nyilatkozta az ügy kapcsán Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A költségek közel 800 ezer euróba kerülnek, a munkálatok időtartama két év lesz.
Több mint 100 éve alapították az iskolát, azóta már több épületben is működött Kolozsvár különböző pontjain.

1959-től lelt otthonra a jelenlegi épületben, ahol az iskola mellet, a bentlakás és a különböző műhelyek is működnek. Az épületszárny ahol, az oktatás zajlik 2013-ban került felújításra.

Az a szárny, amelynek modernizálását magába foglalja az említett pályázat lassan darabjaira hullik, így ez már nem alkalmas arra, hogy a tanulók megfelelő körülmények között végezhessék tanulmányaikat. A 3,5 millió lejes felújítás várhatóan két év múlva fejeződik be. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS