2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tűz ütött ki a marosvásárhelyi Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság székhelyén

2017. december 29. 09:35, utolsó frissítés: 09:35

Tűz ütött ki csütörtök délután a marosvásárhelyi Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) székhelyén, miután egy égetőkemencébe megsemmisített disznó zsiradéka lerakodott a kémény falára és meggyúlt.


„A tűzoltók érkezésekor a tűz a kéményben égett. Megállapították, hogy állati zsiradékról van szó, amely lerakodott a kémény belső falára.

Nem áll fenn a lángok terjedésének veszélye, de maradunk, míg kihűl a kemence. Vizet nem használhatunk oltásra, mert a hamvasztó igen magas hőfokon dolgozik”, nyilatkozta Dorin Florea, a helyi katasztrófavédelem alhadnagya.

Kincses Sándor, a DSVSA igazgatója szerint tulajdonképpen nem is tűzről volt szó, hanem „egy vastag füstoszlop” hagyta el a kéményt.

„A zsiradék égése vastag füsttel jár. Valaki látta a füstöt az utcáról, nem tudta, honnan jön, és riasztotta a tűzoltókat.

A tűzoltók kijöttek, felmentek a tetőre, hogy ne terjedjenek a lángok, de semmi gond nincs, kár sem keletkezett. Egy környezetkímélő, kettős égésű hamvasztónk van.

A zsiradék miatt a hőmérséklet megugrott, egy ventillátor lekapcsolt, kettős égés helyett egyszerű égés jött létre, és emiatt került az atmoszférába a vastag füst”, magyarázta Kincses.

Múlt héten trichinellózisos fertőzést mutattak ki egy mezőkirályfalvi személy által vásárolt és leölt sertés húsából. Ezt a sertést semmisítették meg a kemencében, amikor az incidens történt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS