2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arafat szerint az egészségügy elleni merénylet a védőoltások ellen kampányolni

2017. december 31. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

Az egészségügy elleni merényletnek nevezte Raed Arafat belügyi államtitkár azokat a hirdetőtáblákat, amelyeket Brassóban, Kolozsváron és Iaşi-ban helyeztek ki, és amelyek felirata szerint nem biztonságosak a védőoltások.

"Ez a hirdetőtábla néhány napja jelent meg Brassóban. Hasonló pannók jelentek meg Iaşi-ban és Kolozsváron is. Ha jól értem, ez 'tájékoztató', helyesebben félretájékoztató kampány arról, hogy a védőoltások 'nem biztonságosak'. Vajon az oltások hiánya biztonságosabb? Üzenem mindazoknak, akik el akarják hitetni az egyszerű emberekkel, hogy az oltások nem biztonságosak, hogy az oltáshiány megölheti, vagy egy életre megnyomoríthatja a gyermeküket' - írta Arafat a Facebookra.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi részlegének (DSU) vezetője leszögezi: a kampányban hirdetett állítást semmiféle tudományos tény nem támasztja alá.

"Egy ilyen kampányhoz finanszírozásra van szükség, és az elgondolás ördögi' - vélekedik Arafat, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetőtáblák szövegéből nem derül ki világosan, kitől származik az üzenet.

A belügyi államtitkár szerint a táblákat el kell távolítani, mert az azokon olvasható szöveg túlmegy a szabad véleménynyilvánítás körén, és 'tartalma merénylet a lakosság egészségügyi állapota ellen.'

Úgy véli: az ehhez hasonló üzenetek megfogalmazóit felelősségre kell vonni, és valós, felkészült járványtani szakemberekkel kell nyilvánosság előtt ütköztetni a véleményüket egy közvita keretében, hogy az emberek számára derüljön ki, hogy a gyermekek életével és a lakosság biztonságával játszanak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS