2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A háziorvosok 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbításáról szóló okiratokat, állítja a CNAS elnöke

2018. január 03. 11:51, utolsó frissítés: 19:24

Update: Országos szinten a családorvosok mintegy 70 százaléka meghosszabbította a szerződését az egészségbiztosító pénztárral - tájékoztatott szerdán az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) közleménye. Korábban még 60%-okról volt csak szó.

--------------------

A háziorvosok több mint 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbításáról szóló okiratokat, jelentette be szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Laurenţiu Mihai.

„A CNAS továbbra is rendelkezésükre áll. Meghosszabbítottuk a programot. Eddig a szerződések több mint 60 százalékát írták alá.

Sokan vannak, akik nem voltak az országban, és most szeretnék aláírni. Keressük a törvényes megoldásokat. (...) Másrészt, mivel a tavalyi évre vonatkozó szerződés utolsó napjai szabadnapok voltak, keressük a megoldást, hogy aláírhassák a szerződéseket most is.

Vannak megyék, ahonnan érdeklődtek, összegyűltek az emberek, hagyom, hogy aláírják a szerződéseket. Szeretnék meggyőződni azonban, hogy törvényesen járunk el, ugyanis a hosszabbítást, az érvényes szerződés lejárta előtt kell megkötniük”, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az elnök.

A háziorvosok bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást, és nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött keretszerződések meghosszabbítását, ugyanis elégedetlenek a keretösszeggel.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS