2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

87 éves beteg felvételét utasították el egy kórházba, kivizsgálás indult az ügyben

2018. január 08. 11:47, utolsó frissítés: 11:53

Kivizsgálást indított az egészségügyi minisztérium a Prahova megyei Băicoi városban, valamint Ploieşti-en, miután Băicoiban a kórház szolgálatos orvosa nem volt hajlandó beutalni egy 87 éves beteget, sértőn és elutasítón beszélt az idős asszony hozzátartozójával, és összetépte a beteg kórlapját.

A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelentről titokban videofelvétel készült. A hétvégén készült felvétel tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. 'Nem írom, nem működik a golyóstollam!' - hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere úgy nyilatkozott, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát.

Cristian Grasu egészségügyi államtitkár arról tájékoztatta hétfőn, hogy úgy Băicoiban, mint Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS