2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Jó” és „Nagyon jó” minősítéseket kapott a felmérések során a két gyermek szexuális bántalmazásával gyanúsított rendőr

2018. január 09. 10:44, utolsó frissítés: 10:44

A két gyermek szexuális bántalmazásával gyanúsított rendőr „Jó” és „Nagyon jó” minősítéseket kapott a felmérések során, és eddig egyetlen alkalommal sem indult ellene bűnvádi eljárás, nyilatkozta hétfőn Georgian Drăgan, az Országos Rendőr-főfelügyelőség szóvivője.

„Ez egy elszigetelt eset a román rendőrségen belül. Nem tűrünk meg ilyen viselkedést. A férfi 2010 óta a fővárosi közlekedésrendészet keretén belül dolgozik, a szakmai tevékenysége alapján „Jó” és „Nagyon jó” minősítéseket kapott.

A mai napig egyetlen bűnvádi eljárás sem indult ellene”, mutatott rá Drăgan.

A szóvivő szerint a rendőrség mindent megtesz, hogy a férfit felelősségre vonhassák azért, ami most történt, de a régebbi ügyekért is, amelyeket bizonyítékok hiányában nem sikerült lezárniuk.

Drăgan elmondta, a pszichológiai teszteket a pszichológusok kamarájának ajánlásai alapján végzik, azonban ezek alapján nem lehet megállapítani a pszichikai zavarokat.

A szóvivő szerint a férfit utoljára 2014-ben vetették alá pszichológiai tesztelésnek, a következő tesztre pedig 2019-ben került volna sor.

Az Országos Rendőr-főfelügyelőség elrendelt egy vizsgálatot, amely során kiderülhet, hogy a közlekedésrendészetnél elkerülhető lett volna egy ilyen eset vagy sem, mondta a szóvivő, aki hozzátette, nem ismert, hogy a férfi miért igazolt át a csendőrségtől a közlekedésrendészethez.

A bukaresti ügyészség hétfőn közölte, hogy 24 órára őrizetbe vették a két gyermek szexuális bántalmazásával gyanúsított rendőrt. Az eset január 5-én délelőtt történt, a főváros egyik hatodik kerületi tömbházának liftjében, a nyolcadik emeleten.

Az ügyészek szerint a férfi megcsókolta egy négyéves kislány arcát, száját és alhasát, megérintette a nemi szervét, illetve arcon csókolta a kislány kilencéves fiútestvérét.

A férfi ellen, aki a bukaresti közlekedésrendészet alkalmazottja, kétrendbeli szexuális bántalmazás gyanújával indult eljárás, 24 órára őrizetbe vették, és előzetes letartóztatását kérik a bíróságtól.

Az ügyben a bukaresti ügyészség nyomoz.

Hétfőn a rendőrök országos szakszervezetének vezetője, Dumitru Coarnă az ügy kapcsán úgy nyilatkozott, hogy 2015-ben is történt egy hasonló eset, amelyben azonban azóta sem bukkantak az elkövető nyomára.

Coarnă szerint ehhez is köze van a gyanúsítottnak. Ezt a lehetőséget is vizsgálja az ügyészség. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS