2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A belügyminiszter a rendőrfőkapitány leváltását kérte

2018. január 09. 14:52, utolsó frissítés: 15:07

Update: Carmen Dan belügyminiszter kedden bejelentette, kérte a miniszterelnök jóváhagyását, hogy a következő hat hónapban Cătălin Ioniţă vezethesse az Országos Rendőr-főfelügyelőséget. A tárcavezető Bogdan Despescu jelenlegi rendőrfőkapitány leváltását követelte a pedofíliával gyanúsított rendőr ügye kapcsán.

Cătălin Ioniţă jelenleg a Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) vezetője, mandátuma pedig kizárólag a rendszer átvilágításának idejére korlátozódna, amelyet hétfőn rendelt el a belügyminiszter.

Carmen Dan elmondta, tárgyalt a belügyminisztérium keretében működő pszichológiai központ vezetőjével, és az alkalmazottak pszichológiai felmérésének teljes átgondolását kérte tőle.

------------------------------------------------------

Carmen Dan belügyminiszter elégedetlennek mutatkozott kedden azokkal a magyarázatokkal, amelyeket a rendőrség részéről kapott a pedofíliával gyanúsított rendőrrel kapcsolatban, és Bogdan Despescu rendőrfőkapitány leváltását kérte.

„Kértem a rendőrség vezetőségétől, hogy tisztázzák a helyzetet, de a szóvivőn keresztül adtak magyarázatot.

A rendőr felettesei közül ez idáig senki nem vállalta a felelősséget. A tesztelések felületessége miatt deviáns viselkedésű személyek is vannak az állományban.

Teljességgel elégedetlen vagyok a kapott magyarázatokkal. (...) Nem kaptam választ arra a kérdésre, hogyan fordulhat elő az, hogy az illetékesek közül senkinek nem volt tudomása a deviáns viselkedésről.

Valószínűleg elszigetelt, de ismétlődő esetről van szó. (...) Az információt késve közvetítették a miniszternek. Legyen bátorságunk felvállalni, hogy hibák vannak a rendszerben. (...)

Kértem Bogdan Despescu rendőrfőkapitány leváltását”, nyilatkozta a miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS