2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Előbb meg kell tanulnod vezetni egy Trabantot, csak utána gondolhatsz Formula 1-esre

2018. január 09. 19:00, utolsó frissítés: 19:00

A koalíció informális gyűlésén kell először a kormányátalakításra vonatkozó szándékról és megoldásokról tárgyalni - jelentette ki Călin Popescu -Tăriceanu szenátusi elnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetője, ismételten kijelentve, hogy nincsenek információi Mihai Tudose miniszterelnök kormányáátszervezési szándékairól.

"Különböző véleményeket láttam arról, milyen legyen a kormány, hogy ne úgy haladjon, mint egy Trabant, hanem mint egy Formula 1-es autó. Én, aki azért ismerem az autókat, azon a véleményen vagyok, hogy előbb meg kell tanulnod jól vezetni egy Trabantot, csak utána gondolhatsz egy Formula 1-esre. Amíg a Trabantot sem vezeted jól, semmi értelme a Formula 1-esről beszélni' - mondta Călin Popescu-Tăriceanu kedden a szenátusban.

Hozzátette: természetesnek találja, hogy a jelenlegi kormány beiktatása után 6 hónappal elemezzék ki annak tevékenységét.

Tăriceanu ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a napvilágot látott híresztelések dacára 'nagyon jók voltak mostanig a koalíción belüli viszonyok', és hogy úgy a belső kapcsolatok, mint a miniszterek teljesítményének tekintetében 'kiállták az idő próbáját.' Szerinte mindaddig összhang lesz a két kormányzó politikai alakulat között, amíg a kormány a parlament által jóváhagyott politikai ütemtervet követi.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS