2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lesz magyar kommunikációs szakembere a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak

2018. január 10. 09:59, utolsó frissítés: 10:03

A marosvásárhelyi RMDSZ közbenjárásának eredményeként még ebben a hónapban magyar anyanyelvű kommunikációs munkatársat alkalmaz a polgármesteri hivatal, hangsúlyozta Kali István, az RMDSZ helyi szervezetének ügyvezető alelnöke.

„Jogosnak tartjuk azok felháborodását, akik sértve érezték magukat a rossz fordítás kapcsán, azonban a kiszámított felháborodásnál többre van szükség ebben a helyzetben. Ezért a marosvásárhelyi RMDSZ nem Facebook-bejegyzésekben háborgott, nem nyílt levélben közölte nemtetszését, hanem lépett a kérdésben” - mondja Kali.

Az első körben eltávolíttatták a sértő bejegyzést, és bocsánatkérésre szólították fel a polgármesteri hivatalt. Mindkettő meg is történt.

Ezt követően az RMDSZ követelte Marosvásárhely polgármesterétől egy magyar anyanyelvű szakember alkalmazását a polgármesteri hivatal kommunikációs osztályára.

A város elöljárójának ígérete szerint erre január második felében fog sor kerülni”, fogalmazott Kali István.

Mint mondta, a marosvásárhelyi RMDSZ egy szinkrontolmács alkalmazásáról is megállapodott a városvezetéssel.

„A polgármesteri hivatal bocsánatkérő üzenetében helyesen azonosította azt az alapvető problémát, hogy az intézménynek nincs szinkrontolmácsa.

Ezt szerintünk nem elég kinyilatkoztatni, a problémát meg is kell oldani. Ezért kértük a polgármesteri hivatalt, hogy a szinkrontolmács ügyében is lépjen.

A város polgármestere ígéretet tett arra, hogy alkalmazni vagy szerződéses viszonyban foglalkoztatni fog egy román – magyar
szinkrontolmácsot is” – összegezte Magyary Előd, az RMDSZ helyi tanácsi frakciójának vezetője.(Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS