2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kihallgatja a DIICOT Emil Boc kolozsvári polgármestert

2018. január 10. 11:11, utolsó frissítés: 11:33

Jelentkezett kihallgatásra a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóságon Emil Boc. Kolozsvár polgármesterét tanúként hallgatják ki a sikkasztással gyanúsított Mihai Lucan orvos ellen folyó bűnvádi eljárás keretében.

Emil Bocot múlt héten is beidézte a nyomozóhatóság, de mivel az idézést tartalmazó levelet későn kézbesítették, a polgármester nem jelent meg a kihallgatáson.

Bocot azt követően hívta be a DIICOT, hogy Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője a nyilvánosság előtt azzal vádolta meg az elöljárót, hogy koncessziós szerződéssel segítette Mihai Lucant a Lukmed nevet viselő magánlkinika létrehozásában.

„Kolozsváron Emil Boc segítette őt. Nem tudta volna létrehozni a Lukmed nevű bizniszt Boc úr nélkül.

A helyi tanácsi határozatok sorából leszűrhetik, miként részesül egyre több előnyben ez a biznisz, amelyet a páciensek már csak „Lucfurt”-nak (Luk-lopás) neveznek.

Emil Boc urat Lucan professzor az állami és a magánklinikán is megműtötte. Boc úr személyi tanácsadójának nevezte ki. Ismerve Lucan ártalmas személyiségét, felmerül bennem a kérdés, mire taníthatta egészségügyi kérdésekkel foglalkozó személyi tanácsosként Boc urat?”, mondta január 3-án Emanuel Ungureanu a DIICOT székházától távozóban.

Az USR-s képviselő akkor javasolta a nyomozó hatóságnak, hogy Emil Bocot és Kolozsvár korábbi polgármesterét, Gheorghe Funart is vizsgálják ki, utóbbi járult ugyanis hozzá az első koncessziós szerződés megkötéséhez.

„Ha sikeres vállalkozáshoz akarsz receptet, íme: kapsz Kolozsvár központja közelében ezer négyzetmétert. Létrehozol egy magánklinikát. Abban a magánklinikában, amely a városháza haszonbérbe adott területére épült, minimum évi egymillió eurós profitot érsz el”, mondta Ungureanu.

Mihai Lucan orvost ötmillió lejes sikkasztással gyanúsítja a DIICOT. A gyanú szerint egy korszerű orvosi készüléket törvénytelenül vittek át a kolozsvári Urológiai és Szervátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, ahol hat évig dolgoztak vele.

Az orvosi felszerelés mellett az ezzel végzett kezeléshez szükséges fogyóanyagokat is rendszeresen az urológiai intézet vásárolta meg, a páciensek azonban a magánklinikának fizették ki a kezelés ellenértékét, beavatkozásonként 3.000 és 6.700 euró közötti összeget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS