2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyarellenes falfirkák jelentek meg Csíkszeredában

2018. január 10. 12:20, utolsó frissítés: 12:21

Román nyelvű magyarellenes falfirkák jelentek meg több csíkszeredai épület falán, közölte szerdai számában a Csíki Hírlap.

    
A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot, és Victor Ponta volt román miniszterelnöktől idézik, hogy „Székelyföld nem létezik”.
Fényképek: Székelyhon
    
A városi távhőszolgáltató igazgatója a társaság résztulajdonában levő épület falára festett feliratok kapcsán elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatallal, hogy tegyenek-e feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Hozzátette: mást nem tehetnek, mint hogy letakarítják a magyargyalázó falfirkákat a falról.

Amint a Csíki Hírlap is közölte, 2016 decemberében román nemzeti színű, kék-sárga-piros falfirkák jelentek meg a város több épületén. Ezeket az épületek tulajdonosai takarították le.
    
Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet.

Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS