2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kihallgatta a DIICOT Kolozsvár polgármesterét

2018. január 10. 20:14, utolsó frissítés: 20:14

Emil Bocot azt követően hallgatta ki be a DIICOT, hogy Emanuel Ungureanu, az USR parlamenti képviselője a nyilvánosság előtt megvádolta, hogy koncessziós szerződéssel segítette Mihai Lucant, a Lukmed nevet viselő magánklinika létrehozásában.


Kolozsvár polgármesterét múlt héten is beidézte a nyomozóhatóság, de mivel az idézést tartalmazó levelet későn kézbesítették, a polgármester nem jelent meg a kihallgatáson.

Emil Boc a sajtónak azt nyilatkozta, hogy Mihai Lucan professzor soha nem kérte segítségét abban az ügyben amelyben nyomozás folyik ellene. Hozzátette, két műtéti beavatkozása is volt az orvos magánklinikáján amelyekért fizetett. Hozzátette, nem a polgármester dolga, hogy mi történik egy klinikán, hanem a nyomozó hatóságoké, ugyanakkor azt állította, hogy Lucan professzor nem kérte segítségét, és amennyiben Emanuel Ungureanu folytatja a vádaskodást, bepereli a képviselőt.

Mihai Lucan orvost ötmillió lejes sikkasztással gyanúsítja a DIICOT. A vád szerint egy korszerű orvosi készüléket törvénytelenül helyeztek át a kolozsvári Urológiai és Szervátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, ahol hat évig használták azt. Az orvosi felszerelés mellett az ezzel végzett kezeléshez szükséges fogyóanyagokat is rendszeresen az urológiai intézet vásárolta meg, a páciensek azonban a magánklinikának fizették ki a kezelés ellenértékét, beavatkozásonként 3.000 és 6.700 euró közötti összeget.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS