2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: „Carmen Dan miniszter asszony, mutassa meg, hogy hármuk közül ön az egyedüli férfi. Mondjon le, asszonyom”

2018. január 11. 10:25, utolsó frissítés: 10:26

A miniszterelnöknek módjában áll kérni a kormány valamely tagjának lemondását, hangsúlyozza a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Traian Băsescu, üzenetét a kormányfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének figyelmébe ajánlva.

Carmen Dan miniszter asszony. Nem méltó egy miniszterelnökhöz, hogy a Dragneával való harcban megalázzon egy minisztert. Ha pedig a szóban forgó miniszter hölgy, ez a megalázó magatartás végképp kizárja önt a játékból. Egy miniszterelnök intézményesen kérheti Románia elnökétől egy miniszter leváltását.

Viselkedjen miniszterelnökként, Tudose úr (...), kérje hivatalosan Carmen Dan miniszter leváltását, és zárja le a játékot. Anélkül, hogy megalázná a belügyminisztert, és anélkül, hogy politikai játszma tárgyává tenné az Országos Rendőr-főfelügyelőséget.Miniszterelnök úr, ön gondolt arra, milyen következményekkel járhat, ha a PSD-n belüli harcokat áviszik az országos rendőrségre? De te, Dragnea, gondoltál erre?" - teszi fel a kérdést Facebook-oldalán a volt államelnök.

Băsescu hozzáteszi, hogy Dragnea és Tudose „hataloméhségükben” az állam alapvető intézményeit is képesek tönkretenni.

A PMP elnöke ugyanakkor azt javasolja Carmen Dan miniszternek, hogy „adja fel a leckét” a két politikusnak, és mondjon le.

„Carmen Dan miniszter asszony, adja fel a leckét Dragneának és Tudosénak, és mondjon le. Ez a két politikus felhasználja önt a legalsóbb és legostobább szinten folytatott harcukhoz. Mutassa meg, hogy hármuk közül ön az egyedüli férfi. Mondjon le, asszonyom”, írja bejegyzésében a PMP vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS