2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az utóbbi 24 órában nyolc, hamis iratokkal utazó személyt azonosítottak a Henri Coandă repülőtéren

2018. január 11. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

Nyolc személy próbált meg hamis dokumentumokkal átjutni a bukaresti Henri Coandă (Otopeni) nemzetközi repülőtér beszállókapuján a határrendészeti vizsgálaton.

Az országos határrendészet arról tájékoztatta csütörtökön az Agerpres hírügynökséget, hogy szerdán hat személy próbált feljutni a bukaresti Henri Coandă repülőtéren a brüsszeli járatra.

A szóban forgó személyek a palesztin hatóságok által kiállított személyazonossági iratokat mutattak fel, amelyek a schengeni övezetbe való beutazásra feljogosító vízumokat tartalmaztak.

A határrendőröknek azonban gyanús volt, hogy az igazolványok nem valódiak, és ez a behatóbb ellenőrzés során be is igazolódott.

A palesztin állampolgárságú személyek körül hárman 31 évesek, hárman 2 és 7 év közötti kiskorúak.

A kihallgatáskor a felnőttek azt vallották, hogy január 4-én egy számukra ismeretlen személlyel találkoztak Bukarestben, akinek összesen 3.000 eurót fizettek a hamisított vízumokért.

A palesztin állampolgárokat átadták a bevándorlási felügyelőségnek, és kivizsgálás indult ellenük határsértésre tett kísérlet, hamis okiratok felhasználása és hivatalos okiratok meghamisítása miatt.

Ugyanazon a reptéren szerdán egy Athénból érkező járatról leszálló és magát egy szíriai útlevéllel igazoló férfit visszatérítettek Athénba, ugyanis kiderült, hogy útlevele hamis.

Csütörtök reggel egy Larnacából érkező járat egyik utasáról derült ki, hogy hamis személyazonossági papírokkal utazik.

A 26 éves férfi egy Indiában kiállított útlevelet és ciprusi tartózkodási engedélyt mutatott fel, a román határrendészek azonban kiderítették, hogy a tartózkodási engedélye hamis.

A fiatalembert a következő járattal visszatérítették Ciprusra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS