2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

CNAS-elnöke szerint gördülékenyebbé kell tenni az informatikai rendszert

2018. január 11. 16:47, utolsó frissítés: 16:47

Mindent megtesz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár annak érdekében, hogy többé ne szakadjon meg informatikai rendszerének működése, mondta csütörtökön Laurenţiu Mihai, az intézmény elnöke.


A CNAS elnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: tisztában van a rendszer gyenge pontjaival. „Olyan rendszerről beszélünk, amit 11 éve hoztak működésbe, és már a kezdetekkor gondok voltak.

A felszerelés és az alkalmazások egy része is régi. Naponta új adatokat teszünk hozzá, de új alkalmazásokat is, és nagy erőfeszítésünkbe kerül működőképesnek megtartani”, részletezte Laurenţiu Mihai, aki szerint egy olyan módszer kidolgozására van szükség, amely segítségével a javítások elvégzése közben nem kell leállítani a rendszert.

A CNAS vezetője ugyanakkor kifejtette: a pénzmozgások és szolgáltatások ellenőrzése, a csalások kiküszöbölése terén annyira egyértelműek a számítógépes rendszer előnyei, hogy fel sem merülhet annak megszüntetése.

„Csak még nagyobb erőfeszítést kell tennünk a rendszer gördülékeny működése érdekében' - vélekedett az egészségbiztosítási pénztár elnöke.” (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS