2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Árpád: képtelenek vagyunk tartani a lépést a gépkocsik növekvő számával

2018. január 11. 20:03, utolsó frissítés: 20:03

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala képtelen tartani a lépést a gépkocsik növekvő számával - nyilatkozta csütörtökön Antal Árpád, a város polgármestere.

Antal szerint a zöldövezetekről való lemondás nem megoldás, a földalatti, vagy emeletes parkolók pedig nagyon drágák és nehezen térül meg az áruk.

"Egy emeletes parkolóban egy parkolóhely ára megközelítőleg 10-15 ezer euró, míg a városban közlekedő gépkocsik átlagára mintegy ötezer euró. Mondják meg, jó az, hogy ötezer eurós autóknak 15 ezer eurós parkolót építsünk, ki fogja azt megfizetni? (...) Én azzal is egyetértenék, hogy építse meg a város és húsz évbe kerüljön a befektetés megtérítése, de vajon fog minden tulajdonos havi 150 euró parkolódíjat fizetni? (...) Egyes nyugati városokban azt követően írnak be egy autót forgalomba, hogy a tulajdonos bebizonyítja, hogy van szabad parkolóhely, ahová megálljon. Itt mi még nem tartunk és sem én, sem a kolozsvári, sem a bukaresti polgármester, sem más, nem tud csodákat tenni" - mondta el sajtóértekezletén Antal Árpád.

A prefektúra által közzétett jelentés szerint tavaly Kovászna megyében 13.744 gépjárművet írtak be forgalomba, ami több mint 50 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS