2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A védelmi miniszter aláírta a 227 Piranha páncélos csapatszállító beszerzéséről szóló szerződést

2018. január 12. 15:25, utolsó frissítés: 15:25

227 darab Piranha V típusú páncélos csapatszállító beszerzéséről szóló szerződést írtak alá Mihai Fifor védelmi miniszter és az amerikai General Dynamics cég képviselői.

Az eseményen jelen volt Mihai Tudose miniszterelnök és Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes is.

A miniszterelnök és a védelmi miniszter azt nyilatkozták, hogy ez a szerződés újraélesztheti a román hadipart is.

Az a tény, hogy idén legyártandó 36-ból hat darab Romániában lesz legyártva, oda vezet, hogy „országunk a General Dynamics céggel közösen ismét csúcstechnológiájú hadifelszerelések gyártójává válik, ez pedig egy jó kezdet a román hadiparnak”, mondta Tudose a szerződés aláírásának ünnepségén.

A védelmi miniszter arról beszélt, hogy a szerződés a jövőben a Bukaresti Mechanikai Üzem újraindulásához vezethet.

„Nagyon fontos nap a mai a védelmi minisztérium számára, Románia kormánya számára. Ma sikerült aláírni egy rendkívül fontos szerződést, ami nemcsak a hadsereg felszerelése miatt, hanem főként a román hadipar számára fontos.

Ahogy Románia kormánya vállalta, íme egy rendkívül fontos szerződés, ami által felszereljük a hadsereget, jelentős összeget fordít vissza a román hadiparba, amely által újraindulhat egy hagyományokkal rendelkező vállalat is, és itt a Bukaresti Mechanikai Üzemre gondolok”, mondta Fifor.

A védelmi miniszter elmondta, a 227 csapatszállítóból idén az első 36 érkezik meg az országba, ezek közül hatot a Bukaresti Mechanikai Üzemben állítanak majd elő.

Románia kormánya 2017. november 29-én döntött 227 darab Piranha V típusú 8x8-as páncélozott csapatszállító beszerzéséről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS