2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Külügyminisztérium: Tudose kijelentései nem magyarellenesek

2018. január 12. 16:34, utolsó frissítés: 16:38

Nyilatkozatban foglalt állást a román külügyminisztérium Mihai Tudosénak a székelyföldi autonómiával kapcsolatban tett kijelentése miatt.


A nyilatkozat szerint a miniszterelnök kijelentései nem magyarellenesek, csupán felhívják a figyelmet a hatóságok felelősségére az üggyel kapcsolatban.

A nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a miniszterelnök kijelentései elsősorban az alkotmány védelme mellett szóltak, amely biztosítja Románia egységét, függetlenségét és oszthatatlanságát.

A minisztérium által kibocsájtott nyilatkozat továbbá hangsúlyozza, hogy a minisztérium a témával kapcsolatos mindenfajta indulatkeltéstől elhatárolódik, mert ezek az Egyesülés Évében nem szolgálják az egységre, toleranciára és tiszteletre való törekvést az országban.

A nyilatkozat zárómondataiban kifejti, hogy a külügyminisztérium bízik abban, hogy a román-magyar kapcsolatok és az általuk képviselt politikai és jogi pillérek az európai stratégiai partnerség és az európai értékek szellemében tovább erősödnek majd. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS