2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borboly Csaba lefestette a csíkszeredai magyarellenes falfirkát

2018. január 12. 17:53, utolsó frissítés: 17:58

Pénteken a sajtó jelenlétében festette le Borboly Csaba a napokban Csíkszeredában megjelent magyarellenes falfirkát - számol be közleményben Hargita Megye Tanácsának elnöke.Borboly hangsúlyozta, méltatlan és hálátlan az ilyen falfirkák felfestése, ugyanis a magyar kormány intézkedései Romániának is hasznosak. Véleménye szerint senkinek nem használ, ha egy olyan országot támadnak, amelynek a kormánya Románia legnagyobb óvoda- és bölcsődeprogramját finanszírozza, és Erdélyben közel félszáz óvodát, illetve bölcsődét épít.

Hozzátette: az idei évben különösen tekintettel kell lennünk közös múltunkra és közös jövőnkre. Ugyanakkor Románia miniszterelnökének a napokban tett nyilatkozatára válaszul a Székelyföldi Önkormányzati Tanács felhívásához is csatlakozik: bejelentette, hogy egyeztetve a polgármesterekkel mától a csíki helyi RMDSZ-szervezeteknél igényelhetőek a székely zászlók, és bízik benne, hogy a többi Hargita megyei RMDSZ-szervezete is lehetővé teszi ezt.

"Olyan miniszterelnökre van szükségünk Romániában, aki büszke történelmünkre, tiszteletben tartja szimbólumainkat, és elismeri alkotmányos jogainkat" – tette hozzá Borboly Csaba, aki tegnap állásfoglalást tett közzé mint az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS