2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oktatási miniszter: a tanintézmények működésének keretszabályzatát minden társadalmi partner elfogadta

2018. január 12. 18:36, utolsó frissítés: 18:36

A tanintézmények működésének és megszervezésének keretszabályzatával kapcsolatban a diákok képviselőivel is konzultáltak, a szabályzat végső formáját pedig minden társadalmi partner elfogadta, nyilatkozta pénteken Liviu Pop oktatási miniszter Besztercén.

"A szabályzat érvénybe lép, amint megjelenik a Hivatalos Közlönyben. A diákokkal is konzultáltunk. 2017 szeptembere óta az országos diákszövetség, a szakszervezetek, a szülői szervezetek is hozzászóltak a keretszabályzat tervezetéhez, és számtalan találkozó volt ezzel kapcsolatban. A konzultációkat és vitákat követően a végső formát mindenki elfogadta" - mondta Pop.

A tanügyminiszter azt mondta, hogy nem érdekli, ha valamely diákszervezet bíróságon támadja meg a szabályzatot, ugyanis demokrácia van, és mindenki azt csinál, amit akar.

Az oktatási tárca vezetője elmondta, nem jogosak azok a vádak sem, miszerint ha a diákok nem vihetik be az órákra mobiltelefonjaikat, akkor nem fogják tudni lefilmezni a fizikai vagy verbális erőszakot alkalmazó tanárokat, ugyanis "egy kézen meg lehet számolni azokat az eseteket", amelyeket mobiltelefonnal vettek fel, miközben az iskolai erőszakot leküzdő program az elmúlt három évben 60 százalékkal csökkentette az ilyen esetek számát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS