2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bejelentette lemondását a rendőrakadémia szexuális zaklatással vádolt rektora

2018. január 12. 20:46, utolsó frissítés: 20:46

Daniel Torje, az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia rektora bejelentette pénteken, hogy lemond, miután a belügyminiszter ellenőrző testülete kivizsgálást indított az intézményben.

Az ellenőrzést azt követően rendelték el, hogy egy helyi lapban megjelent egy írás, amelyben egy diáklány szexuális zaklatással vádolja a parancsnokot.

Torje cáfolta az újság információit.

"Ami megjelent a sajtóban az aljas rágalom, egy kitalált történet. Határozottan cáfolok minden olyan információt, amely engem ebbe a botrányba belekever, amelynek csak az a célja, hogy távozzak a rektori tisztégből. A belügy alkalmazottjaként nincs engedélyem arra, hogy a nyilvánosság elé tárjam az összes információt, amely azt bizonyítja, hogy nyomást gyakoroltak rám, hogy mondjak le erről a tisztségről. Nem szeretnék ennek a 'nemzeti háborúnak' részese lenni. Az állam egyik egyszerű tisztségviselője vagyok, aki lelkiismeretesen próbálja ellátni hivatali feladatait" - írja a Daniel Torje által kiadott közleményben.

A parancsnok azt mondta: nem engedheti, hogy nevét sárba tapossák olyan ügyekben, amelyekhez semmi köze sincs.

"Szeretem az egyenruhát, tisztelem a kollégáimat, odaadással és hozzáértéssel szolgálom ezt az országot. Az ezek iránt való tiszteletből, valamint azért, amit jelentenie kell egy civilizált országban a becsület és méltóság kifejezéseknek, lemondok a rendőrakadémia rektori tisztségéről, ugyanakkor az illetékes intézmények rendelkezésére állok, hogy kiderüljön, hogy igazak-e szavaim. A szenátus első ülésén benyújtom lemondásom. Köszönöm mindazoknak, akik bíztak bennem" - folytatódik a közlemény.

Az újságban megjelent cikk szerint Daniel Torjét egy harmadéves joghallgató lány azzal vádolja, hogy szexuális zaklatásnak tette ki 2017-ben, a júliusi vizsgaszesszió alatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS