2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Le fogják mondatni Tudosét?

2018. január 15. 09:25, utolsó frissítés: 09:27

Konfliktushelyzet alakult ki Carmen Dan belügyminiszter és Mihai Tudose kormányfő között, „világos, hogy egyiküknek mennie kell”, véli a Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke, Niculae Bădălău.

Egy vasárnap esti televíziós műsorban Bădălău hangsúlyozta, a párt végrehajtó bizottságának hétfői ülésén megoldást kell találni a Tudose és Dan közötti nyílt konfliktus kiváltotta helyzetre. „Világos, hogy egyiküknek mennie kell”, fogalmazott.

A PSD ügyvezető elnöke ugyanakkor kifejtette, szerinte Liviu Dragnea pártelnök nem fogja kezdeményezni, hogy vonják meg a politikai támogatást a miniszterelnöktől.

„Két héttel ezelőtt Dragnea elnök azt mondta, elégedett Mihai Tudose kormányfői tevékenységével. (...) Tisztségbe iktatásakor kételkedtem Tudoséban, azóta azonban megváltozott az álláspontom, munkája és a kormány 2017-es eredményei bebizonyították, hogy jó miniszterelnök.

Lesz egy nagy problémánk, ha megvonjuk a politikai támogatást Tudosétól, hiszen az államfő nyilvánosan bejelentette, hogy harmadszorra nem fogja kinevezni a PSD miniszterelnök-jelöltjét.

Úgy gondolom, vagyunk annyira érettek és bölcsek, hogy nem követjük el ezt a hibát, és megtaláljuk majd a középutat, hogy a párt alapszabályának betartásával folytassuk sikeres kormányzásunkat”, mondta.

Niculae Bădălău ama meggyőződésének is hangot adott, hogy nincs konfliktus Liviu Dragnea és Mihai Tudose között.

„A belügyminisztérium keretében történt szörnyűségek kiváltotta Tudose-Dan-konfliktust a média Tudose-Dragnea-konfliktusként állítja be, holott ez nem igaz, mert Dragnea pártelnöknek egyetlen nyilvános állásfoglalása sem volt eddig a téma kapcsán.

Meg vagyok győződve, hogy tárgyalnak. Én nem láttam semmiféle konfliktust Tudose és Dragnea között”, mondta a PSD ügyvezető elnöke.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS