2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatvan rászorulónak biztosítanak naponta meleg ételt a téli hónapokban a Caritas Catolica gyűjtése révén

2018. január 15. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

Négy hónapon keresztül 60 rászoruló fog naponta meleg ételt kapni a nagyváradi Caritas Catolica szociális kantinjában a római katolikus gyülekezeti tagok adományainak köszönhetően.


Szombati-Gille Tamás, a Caritas Catolica sajtófelelőse arról tájékoztatott, hogy a 2017 novemberében tartott, Szent Erzsébet-napi gyűjtéskor az egyházmegye valamennyi római katolikus templomában jótékonysági célokra adományoztak a hívek. Ennek eredményeképpen a téli hónapokban kétszer annyi rászorulónak tudnak meleg ételt biztosítani, mint eddig.

A nagyváradi római katolikus székesegyházban és 64 római katolikus templomban tartott gyűjtéshez egy református és egy ortodox templom gyülekezete is csatlakozott.

Sokan a Caritas Catolica székhelyére látogattak el és ott ajánlották fel adományaikat, tette hozzá a sajtószóvivő, aki szerint az eredmény várakozáson felüli lett, ugyanis 37.719 lej gyűlt össze. Ebből Nagyváradon 47, Tasnádon 6, Margittán 7 rászorulónak tudják biztosítani a tél folyamán a napi meleg ételt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS