2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: Nem megy nekem a miniszterelnökök kiválasztása

2018. január 15. 23:18, utolsó frissítés: 23:18

"Úgy tűnik, nem megy nekem a miniszterelnökök kiválasztása, ezért mondtam a kollégáimnak, hogy én nem fogok javaslatot tenni az új miniszterelnök személyére nézve" - mondta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke az ügyvezető elnökségi gyűlés után, amelyen úgy döntöttek, nem szavaznak politikai bizalmat tovább Mihai Tudose miniszterelnöknek.

Dragnea elmondta, hagyja ezúttal a kollégákat javaslatokat tenni. Remélem a holnapi beszélgetés után kevesebb félnivalónk van attól, hogy harmadszor is ugyanebbe a helyzetbe kerülünk" - mondta az elnök, utalva arra, hogy tavaly Sorin Grindeanutól is megvonták a bizalmat.

Dragnea felsorolt néhány okot is, amiért a párt így döntött: “Nem folytathatjuk ezt tovább, mert konfliktus van a párt és a kormány között, valamint a párton belül és a kormányon belül is. A kollégáim azt várták, hogy 2018 egy mérlegeléssel kezdődjön a tavalyi évről, és egy tervvel az előttünk állóról. A feszültség növekedéséhez valószínűleg az is hozzátartozott, hogy néhány kollégánknak megengedtük, hogy nyílt leveleket írogassanak, és a Facebookra posztoljanak. Ezek a dolgok eszkalálódtak, most meg 60 kollégám mondja azt, hogy nem lehetett garantálni, hogy egy hónap, vagy két hét múlva ne kerüljünk ugyanebbe a helyzetbe" - mondta Dragnea. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS