2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elég vacak lesz az elkövetkező napok időjárása

2018. január 16. 14:40, utolsó frissítés: 14:40

Vegyes csapadékra, talajmenti jégképződésre és erősödő szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés a Bánság, Erdély és Olténia 23 megyéjére érvényes, szerda estig.

A meteorológusok szerint kedd 17 órától szerda 20 óráig kiadós havazás várható az Erdélyi-szigethegységben, a Keleti-Kárpátok északi, valamint a Déli-Kárpátok nyugati régióiban. Szerdán a Déli-Kárpátokban kell jelentős mennyiségű hóra számítani.

A magaslati térségekben 70 - 80 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél, hóvihart eredményezve. A Bánság déli részét, majd Olténia és Erdély nagy részét vegyes csapadék uralja, és talajmenti jégképződés valószínű.

A sárga jelzésű figyelmeztetés Szatmár, Máramaros, Szilágy, Botoşani, Bihar, Kolozs, Maros, Hargita, Arad, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény és Temes megyére érvényes.

Az előrejelzések szerint szerda estig fokozatosan az egész országra kiterjed a csapadékos, szeles idő. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, elszórtan - főleg délnyugaton és a hegyvidéken - a 30 litert is négyzetméterenként. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS