2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Costa Ricára „menekült” a DIICOT volt főügyésze

2018. január 16. 14:44, utolsó frissítés: 14:44

Elhagyta az ország területét, és Costa Ricára utazott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze, Alina Bica, aki ellen több ügyben is vádat emeltek, értesült az Agerpres hírügynökség.


Igazságügyi források szerint Alina Bica hétfőn nem jelent meg a Legfelsőbb Bíróságon annak az ügynek a tárgyalásán, amelyben Adriean Videanu volt miniszter is érintett. Bica ügyvédje állítólag bejelentette a tárgyalóteremben, hogy védence elment Costa Ricára, ahol ügyvédként szeretne dolgozni.

Alina Bica 2017 december elején sem jelent meg egy tárgyaláson, akkor ügyvédei orvosi papírokkal bizonyították, hogy védencük Spanyolországban balesetet szenvedett, nyilatkozták ugyanazok a források.

A DIICOT volt vezetőjének nem tiltották meg, hogy elhagyja az országot.

Alina Bicát két ügyben is elítélték, a döntések azonban nem jogerősek. 2016 novemberében négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság bűnpártolás miatt.

Ugyanabban az ügyben Adriean Videanu exminisztert felmentették a vádak alól. 2017 januárjában bűnpártolás miatt alapfokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bicát, amiért közbenjárt annak érdekében, hogy zárják le a Horia Simu üzletember ellen indított bűnvádi eljárást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS