2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyöntetűen, egyetlen tartózkodással szavazta meg a PSD Viorica Dăncilă jelölését

2018. január 16. 17:15, utolsó frissítés: 18:17

Egyöntetűen, egyetlen tartózkodással szavazta meg a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága, hogy az alakulat Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölje a Mihai Tudose lemondásával megüresedett miniszterelnöki tisztségre, közölte Liviu Dragnea a testület keddi ülését követően.


A pártelnök azt mondta, több jelölést is előterjesztettek, mindegyiket megtárgyalták, és végül egyetlen tartózkodással Viorica Dăncilának szavaztak bizalmat.

Dragnea szerint Ecaterina Andronescu is szerepelt a jelöltek között, a PSD alelnöke azonban kevéssel az ülés vége előtt visszavonta jelölését.

A pártelnök hangsúlyozta, ő maga és a végrehajtó bizottság többi tagja is számtalan, többnyire a jelenlegi helyzetet előidéző történésekkel kapcsolatos kérdést tett fel Viorica Dăncilának. „Civilizált módon kérdeztünk, és civilizált válaszokat kaptunk. Az volt a szándékom, hogy - amennyiben az államfő megbízza a kormányalakítással - tudja, milyen kockázatoknak teszi ki magát, és milyen hibákat követhet el, amelyek a kormánytagokkal, a pártbeli kollégákkal való feszült viszony kialakulásához vagy rossz kommunikációhoz vezethetnek”, mondta Dragnea, hozzátéve, hogy a Dăncilă jelölésére vonatkozó javaslat Niculae Bădălău szenátor részéről érkezett, és a párt nőszervezetének képviselői is támogatták azt.

A szociáldemokrata pártelnök azt is elmondta, hogy ő maga is tagja lesz annak a küldöttségnek, amelyet szerdán 12 órára tárgyalásra hívott az államfő. Rajta kívül Marian Neacşu pártfőtitkár, még egy pártbeli kollégája, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének két képviselője lesz jelen a konzultáción. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS