2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

50 ezer aláírással támogatná a HÖOK a Minority SafePack-kampányt

2018. január 17. 13:16, utolsó frissítés: 13:20

50 ezer, a Minority SafePack kezdeményezést támogató aláírást gyűjtene a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak érdekképviseleti szervezete aláírásgyűjtő kampányát január 15-én, hétfőn mutatták be - írja közleményében a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, amely a pozsonyi Diákhálózattal közösen kezdeményezte a HÖOK csatlakozását.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke és Veres Márton, a HÖOK Külhoni programiért felelős elnöki megbízott a sajtótájékoztatóan elmondták, hogy az április 3-ig tartó időszakban két nagyobb részre osztották kampányukat: egyrészt a vizsgaidőszak végéig egy átfogó online média kampányt indítanak, utána pedig mozgósítani fogják a tagönkormányzataikat, és egy 10-15 állomásos országjárásba is kezdenek, ahol személyesen is gyűjtik az aláírásokat. A kampány célja, hogy sikeresen megszólítsák a több mint 280 ezer magyarországi felsőoktatási hallgatót és családjaikat, valamint, hogy rajtuk keresztül a mindennapok témájává tegyék a napjainkban is problémákkal küzdő kisebbségvédelem kérdését.Gulyás az MTI-nek elmondta, a HÖOK külhoni programja keretében folyamatosan lépéseket tesz a határon túli magyar közösségekért. Most úgy gondolják, azzal tudják leginkább segíteni a határon túl élő magyar közösségeket, ha az anyaországban lépéseket tesznek a Minority SafePack népszerűsítésére a fiatalok körében. "Felelősséget érzünk azért, hogy ezt a nagy jelentőségű kezdeményezést a felsőoktatási hallgatók körében népszerűsítsük" - fogalmazott Gulyás Tibor.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elnöke, Lőrincz István-Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy ilyen kérdésekben az ifjúsági- és diákszervezetek is kivegyék a részüket a munkából, a KMDSZ ezt népszerűsíti a kolozsvári hallgatók körében is. Kijelentette, a KMDSZ már a kezdeményezés elejétől kiállt az ügy mellett, gyűjti az aláírásokat és buzdítja a fiatalokat arra, hogy támogassák aláírásukkal azt, hogy kisebbségi jogok nagyobb hangsúlyt kapjanak európai szinten. (hírszerk.)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS