2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: nem ismerjük Dăncilăt, nem mondhatunk még sem igent, sem nemet

2018. január 17. 15:53, utolsó frissítés: 16:39

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azután nyilatkozott a sajtónak, miután az RMDSZ küldöttsége részt vett azon a találkozón, amelyet Klaus Johannis hívott össze, hogy a parlamenti pártok kifejtsék véleményüket az új miniszterelnök-jelölt Viorca Dăncilă személyét illetően.


Az RMDSZ elnöke elmondta, hogy nem ismerik Dăncilă terveit a kormányalakítást illetően, így amíg nem találkoztak és tárgyaltak vele, nem tud sem igen, sem nemet mondani a miniszterelnök-jelölt támogatását illetően.

„Ha szeretné a szavazatunkat, akkor valószínűleg kezdeményezni fog egy találkozót”, nyilatkozta Kelemen Hunor.

A pártelnök azt is elmondta, hogy Liviu Dragnea, a PSD elnökével tegnap egyeztetett telefonon, akinek elmondta, hogy mielőtt bizalmat szavaznának a miniszterelnök-jelöltnek, előbb tárgyalni szeretnének vele.

Kelemen Hunor hozzátette, hogy nem tartja valószínűnek egy előrehozott parlamenti választás lehetőségét.

Kelemen Hunor megjegyezte: Victor Ponta, a PSD-ből azóta kizárt volt miniszterelnökön és Viorica Dăncilán kívül egyetlen román kormánypárti vagy ellenzéki politikus sem határolódott el a nyilvánosság előtt az autonómiát követelő erdélyi magyarokat burkoltan akasztással fenyegető Mihai Tudose, azóta lemondott miniszterelnöktől. Bár voltak, akik ezt magánbeszélgetéseken megtették, azokról a román közvélemény nem tud, tette hozzá. (mti)

Cikkünk frissül!

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS