2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tizennyolc megyére adtak ki narancssárga színű, hóviharra vonatkozó figyelmeztetést

2018. január 17. 15:59, utolsó frissítés: 16:04

Az országos meteorológiai igazgatóság (ANM) 18 erdélyi, moldvai és olténiai megyére adott ki szerdán narancssárga színű, havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetést, és meghosszabbította a jelentős mennyiségű csapadékra és szélre vonatkozó figyelmeztetését, amely szintén 18 megyére érvényes.

A meteorológusok szerint szerdán 18 órától csütörtök 20 óráig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben a Bánsági-hegyvidéken, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyar vidékén. Ezekben a régiókban a szél sebessége elérheti az óránkénti 80-90 kilométert, a hegyek gerincein akár a 120-140 kilométert, a felkavart hó miatt a látótávolság 50 méter alá csökkenhet.

A figyelmeztetés a következő megyékre érvényes: Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea, Bákó, Neamţ, Tulcea, Buzău, Kovászna, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény.

Ugyanakkor szerdán 14 órától csütörtök 22 óráig rossz időre vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben Maros, Hargita, Brassó, Kolozs, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Beszterce-Naszód, Konstanca, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bákó, Argeş, Vâlcea és Gorj megyében.

Szerda délután, majd a csütörtökre virradó éjszaka Erdélyben előbb havas esőre, majd havazásra kell számítani.

Az ország központi, déli és délkeleti részén talajmenti jégképződéssel kell számolni, figyelmeztet az ANM. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS