2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalos: Johannis kinevezi Viorica Dăncilăt!

2018. január 17. 17:41, utolsó frissítés: 18:31

Még egy esélyt kap a Szociáldemokrata Párt (PSD) az államelnöktől, és Klaus Johannis ki fogja nevezni a PSD által jelölt Viorica Dăncilăt miniszterelnöknek. Ezt az elnök mondta el egy szerdán, 17:30-kor tartott sajtótájékoztatón.

Johannis elmondta, nem csak a pártok, hanem az egyszerű emberek véleményét is próbálta meghallgatni, sok érvet kellett figyelembe vennie, de az alkotmány szellemében úgy döntött, hogy ad egy újabb esélyt a PSD-nek.

Johannis ugyanakkor hozzátette: a PSD-nek mostantól fogva bizonyítania kell, hiszen a választási kampányokban számos olyan dolgot megígértek, amelyeket még nem teljesítettek: nyugdíjak, fizetések emelését, iskolák építését, kórházakat, infrastrukturális beruházásokat.

Az elnök elmondta, lehetséges, hogy február 1-ig meg is alakul majd az új kormány, és hozzáláthat a munkához.

Az államfő kijelentéseit az után tette, hogy konzultált az összes parlamenti párt vezetőjével. A PSD-ALDE kormánykoalíció Viorica Dăncilă EP-képviselőt, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek Meg Romániát (USR) előrehozott választásokat szeretett volna, a Népi Mozgalom Párt (PMP) pedig Siegfried Mureșant vagy Eugen Tomacot szerette volna. (hírszerk)

(Cikkünk frissül)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS