2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bogdan Despescu: Mindent megtettem a pedofíliával gyanúsított rendőr kézre kerítése érdekében

2018. január 17. 18:04, utolsó frissítés: 18:04

Üzenetben köszönte meg kollégáinak támogatását a román rendőrség szerdán menesztett parancsnoka, hozzátéve, hogy mindent megtett a pedofíliával gyanúsított Eugen Stan kézre kerítése és felelősségre vonása érdekében.

Bogdan Despescu
kifejtette, egyes rendőrök elfelejtik, hogy a rendőri egyenruha nem helyezi őket a törvény fölé, de ezek elszigetelt esetek, amelyek azonban árnyékot vetnek a rendőri tevékenység megítélésére.

A leváltott rendőrparancsnok kifejezte meggyőződését, hogy idővel be fog bizonyosodni: helyesen járt el ebben az ügyben. Azt is megemlítette, hogy parancsnoksága alatt csökkent az utcai bűnözések, a bántalmazások és a vidéki környezetben elkövetett bűncselekmények száma is.

Mihai Fifor
ügyvivő miniszterelnök szerdán menesztette tisztségéből a Román Rendőrség parancsnokát, Bogdan Despescut. Feladatait ideiglenes parancsnokként hat hónapig Cătălin Ioniţă látja el, aki a belügyminisztérium Korrupcióellenes Főigazgatóságát (DGA) vezeti.

A kormány közleménye szerint „Mihai-Viorel Fifor ügyvivő kormányfő aláírta ma (szerdán - sz. m.) Bogdan Despescu úrnak a Román Országos Rendőr-főkapitányság parancsnoki, államtitkári ranggal egyenértékű tisztségéből való felmentésére vonatkozó határozatot.

Az ügyvivő miniszterelnök ugyanakkor aláírta az Alexandru-Cătălin Ioniţă úrnak a Román Országos Rendőr-főkapitányság parancsnoki, államtitkári ranggal egyenértékű tisztségére hat hónapra felhatalmazó határozatot.”

A közlemény arról is tájékoztat, hogy a két döntés Carmen Dan belügyminiszter javaslatára született meg, és akkor lép érvénybe, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS