2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén elkezdik a kommandói iskola építését

2018. január 18. 09:54, utolsó frissítés: 09:59

Az idén elkezdik egy új iskola építését Kommandón, a helyi és a megyei önkormányzat vezetői szerdán erről egyeztettek a megyeházán, ahol rendszeresen tart a két önkormányzat operatív megbeszélést.

Kommandó önkormányzata az Országos Vidékfejlesztési Programból (PNDL) pályázta meg az iskolaépítéshez szükséges összeget, a finanszírozási szerződést 2017 decemberében írták alá.

Az új iskola látványterve, készítette: Szántó Emese és Florea Stela.

A projekt összértéke 4 233 226 lej, amelyből 391 542 lej önrészt kell az önkormányzatnak biztosítania.

Gyorsan fognak lépni, hogy minél hamarabb lezáruljon a közbeszerzés folyamata, majd lehessen nekikezdeni az építkezésnek, mondta Henning László alelnök, aki a megyei önkormányzat szakembereinek segítségét ajánlotta az elektronikus közbeszerzés előkészítésében, hogy lehetőleg akadálymentesen tudják végig vinni a licitet.

„Fel kell arra készülni, hogy a kifizetések az idő előrehaladtával ritkulni fognak, mivel országszerte sok szerződést írt alá a regionális fejlesztési minisztérium, ezért érdemes az első hullámban benne lenni”, magyarázta az alelnök.

Kommandón jelenleg 17 óvodás és 69 iskolás korú gyermek vesz részt az oktatásban, tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől, aki elmondta, a szerződés négy évet ad az iskola felépítéséhez, de ők szeretnék két év alatt tető alá hozni.

A kommandói általános iskola tavaly január 9-én égett le, a tűzesetet követően példátlan közösségi összefogásnak lehettünk tanúi: természetes személyek és vállalatok, intézmények, szervezetek indítottak gyűjtést, amelynek eredményeképpen a Kommandóért Egyesület számlájára 100 843 lej, 2650 euró, 3 656 939 forint gyűlt össze, ezenkívül a Kovászna megyével testvérkapcsolatot ápoló Zala megyei önkormányzat 500 000, a Veszprém megyei önkormányzat 2 605 500 forintot adományozott.

A településre sportfelszereléseket, több mint ötvenezer könyvet (eddig 25 550 kötetet tudtak leltárba venni), 30 darab számítógépet, 15 darab asztalt, 15 darab forgószéket, 6 darab intelligens táblát juttattak el az adományozók.(Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS