2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felújítja a kolozsvári önkormányzat a Szentegyház utca egyik épületét

2018. január 18. 10:09, utolsó frissítés: 10:16

Felújítja az önkormányzat a Szentegyház utca 3. szám alatti ingatlant. Az emeleten több szociális lakást is tartalmazó, leromlott állapotban levő ingatlan átfogó felújítása közel 2 millió euróba kerül, az összeget az önkormányzat saját forrásokból teremti elő.

A 1902-ben épült kétemeletes, közel kétezer négyzetméter hasznos területű ingatlan felújítását 18 hónapon belül el kell végeznie az építőcégnek.

„A rehabilitálás során kiemelt figyelmet szentelünk az esztétikai szempontoknak, például a felújításon már átesett, a római katolikus egyház tulajdonában levő szemközti ikerépület színvilágával megegyező színeket használ fel a kivitelező a homlokzat felújítása során”, mondta Oláh Emese alpolgármester.

Szerinte fontos, hogy az épület felújításakor a kivitelező lehetőség szerint az eredeti elemekből dolgozik, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az eredetivel minőségben, anyagban, formában és színben megegyező új elemekkel pótolja a hiányzó részeket.

A belső terek öntött mozaikpadlózatát kőlapokkal helyettesítik, a befalazott ablakokat és pinceablakokat helyreállítják, természetes anyagokkal helyettesítik a burkolatokat, összességében a mai igények figyelembe vételével, de az épület hajdani kinézetének megfelelően zajlik a restaurálás.

A felújítást követően a földszinten egy művészeti kiállítóteret létesít az önkormányzat. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS