2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Update: Mégsem Leisztinger Tamás vásárolta meg a Pannónia szállót

2018. január 18. 18:51, utolsó frissítés: 2018. január 19. 10:07

Update: Mégsem Leisztinger Tamás vásárolta meg a Pannónia szállót.

Értesüléseink szerint téves volt az általunk a Digi24 portálról átvett információ, amely szerint a szatmárnémeti Pannónia szállót Leisztinger Tamás magyarországi milliomos vásárolta volna meg. Legfrissebb értesüléseink szerint az ingatlan valóban egy magyarországi stratégiai befektető tulajdonába került, amely az ingatlan felújításában és üzembe helyezésében gondolkodik. Minden egyéb, a román nyelvű sajtóban megjelent idevágó információ téves. További részletekkel később visszatérünk. (hírszerk.)

Korábbi hírünk állításai itt olvashatók:

A DIGI24 információi szerint, miután évekig "parlagon feküdt" amiatt, mert előző tulajdonosa börtönbe került, a szatmárnémeti Pannónia (ma Dacia) szállót egy magyar, Orbán Viktor-közeli üzletember, Leisztinger Tamás vette meg. A város központjában álló, a hely egyik szimbólumának számító épületet a román állam - bár többször is felajánlották neki - nem vásárolta meg.

A digi24 a helyszínen riportot is készítettek néhány helybéli lakossal, akik láthatólag meg vannak elégedve, hogy a szálloda új tulajdonos kezébe került és azt remélik, hogy nemsokára régi pompájában díszeleghet az épület.

A megyei hatóságok szerint az adásvételi szerződésbe benne foglaltatik, hogy a felek még 6 hónapig meggondolhatják magukat, és visszaléphetnek az üzlettől. ha minden a terv szerint halad, még idén elkezdődhet a Pannónia szálló felújítása.

A DIGI24 megkérdezett egy helyi román történészt is, ő sajnálja, hogy az épület nem maradt a román államé, mert szerinte az egyesülés után szerves része volt a romániai történelemnek. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS