2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egészségügyi miniszter felkéri a családorvosokat, hogy folytassák az influenza elleni oltáskampányt

2018. január 18. 14:45, utolsó frissítés: 14:45

Florian Bodog egészségügyi miniszter csütörtökön felkérte a családorvosokat, hogy folytassák az influenza elleni oltáskampányt január folyamán is, tekintve hogy később kezdődött a betegséghullám, mint tavaly.

Az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményből kiderült, hogy az egészségügyi minisztérium felhívta a megyei közegészségügyi igazgatóságok figyelmét, hogy fokozzák a beoltások ütemét, főként a megbetegedésre hajlamosabb személyek esetében.

Florian Bodog szerint eddig 700 ezer személyt oltottak be, ami azt jelenti, hogy még 300 ezer dózis vakcina áll a családorvosok rendelkezésére.

Az idézett forrás szerint 2018. január 8-a és 14-e között 80 influenzás esetet jegyeztek, míg tavaly ugyanebben a periódusban 306 beteget regisztráltak.

Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke azt nyilatkozta, fontos, hogy januárban is folytatódjon a beoltás, ugyanis az influenzás megbetegedések akár tavasszal is jelentkezhetnek.

Az egészségügyi minisztérium képviselői szerint az influenzás megbetegedések elkerülésére a legbiztonságosabb módszer az influenza elleni oltás beadatása, és a veszélyeztetett csoportok számára azt ajánlják, hogy adassák be maguknak az ingyenes védőoltást.

A minisztérium minél több személy számára szeretné elérhetővé tenni a védőoltást, ezért idén egymillió adag influenza elleni oltóanyagot rendelt, ez duplája a tavalyi mennyiségnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS