2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megéri jó tanulónak lenni Marosvásárhelyen

2018. január 18. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

A marosvásárhelyi tanács RMDSZ frakciójának kezdeményezésére a múlt tanév első félévében 4750, második félévében 6546 marosvásárhelyi diák részesült havi 50 lejes tanulmányi ösztöndíjban az önkormányzat forrásaiból.

Összesen közel fél millór eurót költött a város a tanulók ösztönzését célzó projektre. Az ösztöndíjazásról szóló tanácsi határozatot a marosvásárhelyi tanács RMDSZ frakciójának fiatal tanácsosai, Bakó Szabolcs és Kovács Lajos dolgozták ki a diákok képviselőinek megkeresése alapján.

„Az ösztöndíj minden gimnáziumi és középiskolás diákot megilletett, akinek tanulmányi átlaga legalább 8.50 volt, és aki 10-es magaviselettel rendelkezett.

Arra ösztönözte a tanulókat, hogy a tőlük telhető legjobb tanulmányi eredményt érjék el. Sikeres motiváló eszköznek tartjuk, ezért kezdeményezni fogjuk, hogy az ösztöndíjazás a jelen tanévben is folytatódjon” – mondta el csütörtökön, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete által tartott sajtótájékoztatón Bakó Szabolcs.

Kovács Lajos beszámolt az ösztöndíjazási rendszer tervezett
módosításairól.

„Megmaradna a havi 50 lejes tanulmányi ösztöndíj, változás viszont, hogy ezentúl
havi 500 lejes érdemösztöndíjat kapnának az országos olimpiászokon díjazott tanulók” fogalmazott Kovács Lajos marosvásárhelyi RMDSZ-es helyi tanácsos. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS