2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Erdélyi Ortodox Érsekség szerint ártatlan a nyilvános maszturbálással vádolt vallástanár

2018. január 20. 15:41, utolsó frissítés: 15:48

Ártatlan a videofelvétel alapján nyilvános maszturbálással vádolt kiskapusi vallástanár, nem önkielégítést végzett, hanem súlyos betegségben szenved, és az ágyékát vakarta - nyilatkozta péntek este az Erdélyi Ortodox Érsekség sajtószóvivője, Vasile Bănescu.

"Néhány évvel ezelőtt egy súlyos betegség miatt megműtötték azon a tájékon, de úgy tűnik, kiújult a betegsége. Szörnyű viszketései voltak. Beismerte, hogy már nem tudott uralkodni magán, bedugta egyik kezét, és megvakarta az ágyékát. Ezek orvosilag bizonyított tények" - mondta Bănescu.

A sajtószóvivő szerint mind a tanfelügyelőség, mind az Erdélyi Ortodox Érsekség által indított vizsgálat erre a következtetésre jutott.

"Az illetékes bizottság, az iskola és az osztály több tanulója is ugyanezt mondta. Nem követett el semmiféle obszcén gesztust" - tette hozzá Bănescu, aki szerint a vallástanár nem fog többé tanítani, a papi szolgálatot azonban folytatja.

A kiskapusi vallástanár papról a Youtube-on jelent meg egy videofelvétel, amelyen a férfi - a kisfilmet feltöltő tanuló szerint - önkielégítést végez.

Laurenţiu Streza erdélyi metropolita azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy kivizsgálást indítottak a vallástanár ügyében, és ha vétkesnek találják, nem öltheti többé magára a papi ruhát. Laurenţiu akkor azt is közölte, hogy tudomása szerint a megvádolt papnak egészségügyi gondjai vannak, műtéten esett át, és a papok körében eddig semmi panasz nem volt a viselkedésére.

Az ügyben a tanfelügyelőségen és az erdélyi metropólián kívül a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett, miután egy diáklány édesanyja feljelentést tett.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS