2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerte az országból érkeznek a tiltakozók Bukarestbe, hogy részt vegyenek az Egyetem téri tüntetésen

2018. január 20. 16:41, utolsó frissítés: 16:41

Szerte az országból érkeznek a tiltakozók Bukarestbe, hogy részt vegyenek az Egyetem téren 18 órától tartandó tüntetésen, amelyet a Románia nemet mond a korrupcióra. Mindannyian az igazságszolgáltatásért mottóval hirdettek meg.

Megérkezett a fővárosba az úgynevezett Remény menete is, amelynek tagjai gyalog indultak el Kolozsvárról január 10-én. 40 kilométert tettek meg naponta, és útközben többen csatlakoztak hozzájuk. Bukarestbe érve a menet megállt pár percre a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) székhelye előtt, és megállnak a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kiseleff úti székházánál is. A tiltakozók #Rezist", "#A korrupció öl", "#Látunk benneteket", "#Next level", "PSD = vörös pestis" feliratú táblákat tartanak a kezükben.

Sokan vonattal érkeztek szombaton a fővárosba, ők az Északi pályaudvarnál gyülekeztek kormány- és korrupcióellenes feliratú tábláikkal.

Marosvásárhelyen már szombat reggel tüntettek az igazságügyi törvények ellen. Hozzávetőlegesen ötvenen vehettek részt a megmozduláson. A tüntetés után mindannyian buszra ültek, és elindultak Bukarestbe, hogy részt vegyenek az ott sorra kerülő tüntetésen.

A marosvásárhelyi tüntetőkhöz indulás előtt Kolozs megyei személyek is csatlakoztak, ugyanakkor Segesvárról és Brassóból is többen jelezték, hogy útközben felszállnak a buszra, mert részt kívánnak venni a fővárosi demonstráción.

A tiltakozók elsősorban az igazságügyi törvényeket módosító jogszabályok elfogadásának módjával elégedetlenek, ugyanakkor azonban a kormányzati instabilitásnak az euró árfolyamára és a bankközi hitelkamatlábra kifejtett hatása is aggodalommal tölti el őket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS