2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tăriceanu: időszerű lenne, ha az RMDSZ kormányra lépne

2018. január 22. 18:05, utolsó frissítés: 18:08

Időszerűnek tartaná az RMDSZ részvételét a kormányzásban - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE és a szenátus elnöke, hozzátéve ugyanakkor: tiszteletben tartja, hogy a szövetség nem kíván belépni a kormánykoalícióba, de várja az RMDSZ küldöttsége és Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnök közti tárgyalás eredményét.


"Én korábban is kifejtettem, hogy időszerű lenne az RMDSZ csatlakozása a kormányhoz, elsősorban azért, hogy a magyar etnkumú román állampolgárok érezzék: ők is ennek a népnek, ennek az országnak a részei, ők is osztoznak a felelősségen az ország jó kormányzásáért. De tiszteletben tartom az RMDSZ sajátos politikai megfontolásait, egyedül ők döntenek majd arról, hogy indokoltnak tartják-e a kormányzásban való részvételt. Ha jól értettem az általuk leadott jeleket, nem óhajtják ezt, és természetesen mi tiszteletben tartjuk álláspontjukat' - mondta Tăriceanu.

Az ALDE elnöke hozzátette: a kijelölt kormányfővel való megbeszélés után fog választ kapni arra, hogy van-e a kormányzásban való részvételre utaló szándék az RMDSZ részéről. 'Várjuk, hogy tárgyaljanak a kormányfővel. (...) A parlamenti együttműködési megállapodás továbbra is érvényben van' - mondta Tăriceanu.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS